ЗСУ скоро отримував американські БМП Bradley / фото wikimedia.org

Військовий експерт Олег Жданов розповів, чи будуть корисними для Збройних сил України американські бойові машини піхоти Bradley.

"Це досить серйозна машина, у неї дуже гарне вогневе насичення. У вогневому відношенні вона досить сильна. По-перше, вона може перевозити піхоту, може доставляти їх на рубіж атаки, може прикривати своєю бронею. По-друге, у неї є автоматична гармата 25-мм, і плюс у неї дві напрямні під ПТРК TOW, - відзначив Жданов. - Я думаю, що вони нам будуть дуже корисні в тому виконанні, в якому нам їх передадуть".

За словами експерта, БМП Bradley може як виконувати функцію броні для прикриття піхоти, так і функцію вогневої підтримки і у наступі, і в обороні.

Відео дня

Порівнюючи БМП Bradley і БМП Marder, Жданов заявив. що другі слабкіше:

"Ось БМП Marder - трошки простіше тим, що у неї озброєння слабке. Всього лише 12,7-мм великокаліберний кулемет і більше практично нічого. БМП Bradley набагато краще, ніж М-113 і Marder".

Американські БМП Bradley - що відомо

M2 Bradley - бойова машина піхоти США, названа на честь генерала Омара Бредлі. Створена в другій половині 1970-х років на базі прототипу XM723.

Надійшла на озброєння в 1981 році, всього було випущено 9753 примірника всіх варіантів. Застосовувалася військами США у війнах в Перській затоці, Іраку і в Афганістані.