Олег Жданов прокоментував атаку дронів на Пітер / скриншот (ілюстративне фото)

Атака на Санкт-Петербург, поблизу якого було уражено нафтобазу, могла бути здійснена під час експериментального запуску дрона. Таку заяву зробив військовий експерт Олег Жданов. 

"Останні кілька місяців іде велика хвиля презентацій новітніх дронів. Поки немає інформації щодо їх масового виробництва, але воно є. Спочатку було 300 км, потім 700, потім – 1000. Було навіть презентовано дрон, який начебто може летіти на 3000 кілометрів. По Санкт-Петербургу є інформація, що начебто це був експериментальний запуск і випробування. Що характерно, ні білоруські засоби протиповітряної оборони, ні російські не спрацювали. Дрони спокійно долетіли до обʼєктів ураження", – розповів він в ефірі "Апостроф ТВ"

Говорячи про сам обʼєкт, куди завітала "бавовна", Жданов наголосив, що Санкт-Петербург працює не стільки на війну проти України, скільки забезпечує російське угруповання в Сирії, тому що логістика через Чорне море має ускладнення. 

Відео дня

"В будь-якому випадку будь-яка шкода стратегічним обʼєктам противника – це нам на користь. Це наш крок до перемоги", – зауважив експерт. 

Атака дронів на Пітер

Вночі 18 січня Міністерство оборони РФ повідомило, що Московську та Ленінградську області атакували дрони. Під Москвою його нібито збили, а під Пітером – перехопили. 

Вже вранці стало відомо, що поблизу Санкт-Петербурга було атаковано нафтобазу. Це була спецоперація ГУР. Водночас міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін наголосив, що обʼєкт рознесли дрони українського виробництва. 

Аналітик видання BILD Юліан Рьопке зауважив, що мета таких атак може полягати в тому, щоб налаштувати росіян проти російського диктатора Володимира Путіна. При чому він додав, що ситуація для РФ може стати гіршою, оскільки в Україні зʼявилися дрони з реактивним двигуном. 

Вас також можуть зацікавити новини: