Атаки дронів по великих містах РФ можуть налаштувати росіян проти Путіна, вважає Юліан Рьопке / скріншот з відео

У середу, 17 січня, дрони-камікадзе вперше атакували російський Санкт-Петербург, днем пізніше під роздачу потрапила Москва. Мета таких атак – налаштувати населення РФ проти диктатора Володимира Путіна, вважає аналітик видання BILD Юліан Рьопке. 

В повідомленні зазначається, що в середу два безпілотники були також збиті над Балтійським морем, а ще один дрон врізався в нафтовий комплекс в районі аеропорту Пулково. І хоча значної шкоди він не заподіяв, аеропорт закривали на кілька годин.

У четвер, коли дрони атакували Москву, перельоти в РФ теж дещо "змінилися". Польоти обмежували в аеропортах Шереметьєво і Внуково.

Відео дня

"Ці атаки показують, що через два тижні після зупинки будь-яких поставок зброї з США Україна знаходиться у відчайдушному становищі і через відсутність альтернатив змушена вдаватися до асиметричних методів ведення війни. Це означає, що, оскільки Київ не може відбити вторгнення російської армії на своїй території, український уряд все частіше вдається до атак на військово-промисловий комплекс російських великих міст. Їх мета – налаштувати населення Росії проти свого диктаторського керівництва, щоб вони – або, принаймні, впливові олігархи – чинили тиск на Путіна і його кліку для припинення окупації України", – вважає Рьопке. 

При цьому, за словами аналітика, ситуація для Росії може стати "набагато гіршою", оскільки в Україні були представлені безпілотники з реактивним двигуном. Російським системам ППО їх буде важче збивати. Крім того, такі дрони будуть досягати мети в три рази швидше. 

Атаки дронів по Росії: останні новини

У ніч на четвер, 18 січня, одразу дві області РФ атакували дрони. Безпілотники нібито збили в Московській області і перехопили в Ленінградській. 

Пізніше стало відомо, що була атакована нафтобаза в Ленінградській області РФ. Це була спецоперація Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін додав, що нафтобазу рознесли дрони українського виробництва. 

Вас також можуть зацікавити новини: