Російське командування прекрасно вже усвідомлює те, що війна програна / REUTERS

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко заявив, що росіяни роблять останні спроби зупинити наступ ЗСУ під Бахмутом, а Кремль, не шкодуючи свої резерви, безуспішно намагається затягнутися протистояння, але вже прийняв поразку.

"Я думаю, вони зараз займаються не тим, щоб зупинити просування сил оборони України, а хочуть затягнути війну. Саме процес затягування є превалюючим для російських окупаційних військ завданням", - сказав він у ефірі.

Коваленко стверджує, що російське командування прекрасно вже усвідомлює те, що війна програна і те, що так чи інакше доведеться демонструвати по певних ділянках "жести доброї волі".

"Але, з іншого боку, поки триває війна, режим Путіна досить життєздатний: вона визначає його життєздатність. Затягування є їх основним бойовим завданням: не утримання навіть позиції з метою подальшого просування, захоплення нових територій і розширення. На це у них просто не вистачає сил, але достатньо для того, щоб гальмувати наш наступ, для цього не шкодують людських життів, технічної компоненти, продовжують все відправляти. Середньострокова перспектива дещо далекосяжніша - їх середньострокова перспектива, як мінімум затягувати до 25 року, а то й довше", - додав експерт.

Війна в Україні - ситуація на фронті

За останні чотири дні в районі Сватового була важка ситуація, оскільки російські окупанти намагалися просунутися з районів Кармазинівки та Куземівки на Новоселівське та Новоєгорівку.

Російський окупанти незабаром будуть змушені втекти з міста Бахмут та його околиць. В іншому випадку вони опиняться в пастці, зазначив в ефірі телемарафону доброволець підрозділу "Грім" Кирило Сазонов, який зараз знаходиться в районі Берховки Бахмутської області.

Вас також можуть зацікавити новини: