Військовий експерт сподівається, що війна закінчиться до літа наступного року / фото сили ТРО

Сигнали, які наразі надходять з Кремля, про "мирні" переговори свідчать про те, що Росії потрібен перепочинок у розв'язаній війні. Україні ж важливо розуміти, що цей "відпочинок" може бути коротким.

Таку думку висловив військовий оглядач Денис Попович в ефірі Радіо НВ.

"Росія не витягує і просить перепочинок, хоче відпочити. Ясна річ, що ми повинні розуміти, що цей відпочинок буде коротким, і через один-два роки ми можемо отримати новий наступ", – зазначив він.

При цьому експерт висловив надію, що війна закінчиться до літа наступного року, але готуватися потрібно "до досить тривалого марафону".

"На чому ґрунтуються мої очікування? Фактично весь останній тиждень з Кремля надходили сигнали, що потрібно починати мирні переговори. Це свідчить про те, що Росія хоче закінчити цю війну і сісти за стіл переговорів. Але поки ми бачимо, що вони наполягають на власному сценарії... Тому потрібно продовжувати робити те, що ми робимо", – додав Попович.

Нагадаємо, український генерал-майор Дмитро Марченко спрогнозував, що гаряча фаза розв'язаної Росією війни проти України може закінчитися до кінця поточного року.

Вас також можуть зацікавити новини: