Україна очікує на F-16 від партнерів / фото REUTERS

Україні треба буде розробити комплексний підхід до зберігання сучасних винищувачів F-16, які вона отримає від партнерів.

Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода. Донбасс. Реалии" розповів начальник авіації Командування Повітряних сил Збройних Сил України бригадний генерал Сергій Голубцов. За його словами, не вийде просто десь їх заховати. "Я думаю, що тут треба буде шукати комплексний підхід, маскувати і розосереджувати, переміщувати з аеродрому на аеродром", - зазначив він.

Крім того, необхідно буде направити частину українських зенітних ракетних комплексів на прикриття аеродромів.

Відео дня

"Бо противник, дізнаючись про те, що в нас стоїть щось нове і потужне, звичайно, буде намагатися це розвідати і завдати удару. Ми це розуміємо, і підрозділи будуть розосереджені, однозначно. І будемо намагатися прикрити аеродроми, де будуть ці літаки, щоб мінімізувати можливі втрати", - додав він.

Україна отримає винищувачі F-16: що відомо

Як повідомляв УНІАН, Україна тривалий час закликала союзників передати її Повітряним силам сучасні літаки. Партнери казали, що на навчання пілотів піде багато часу, крім того, обслуговування цих літаків не проста задача. 

Цього місяці президент США Джо Байден таки заявив, що вони почнуть навчати пілотів ЗСУ роботі з винищувачами, в тому числі - з F-16.

За його словами, він отримав від Володимира Зеленського обіцянку, що Україна не буде використовувати ці літаки на території РФ.

У Міністерстві оборони повідомляли, що Україні необхідно для деокупації територій 48 сучасних винищувачів.

Вас також можуть зацікавити новини: