Україна чекає на F-16 / REUTERS

Американські винищувачі F-16 на озброєнні ЗСУ створять для російських військ патову ситуацію: вони будуть змушені або серйозно ризикувати, або будуть терпіти і втратять перевагу у небі над лівобережжям Херсонської області. Таку думку висловив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, передає 24 канал.

"Росіяни за технічними характеристиками все одно будуть програвати за можливостями і показниками. Таким чином, для них виникне патова ситуація: або вони будуть пробувати хоча б перехоплювати F-16 в повітрі, використовуючи саме цю компоненту, але ризикуючи як своїми винищувачами, так і А-50, який вже на вагу не те що золота, на вагу діамантів; або вони змиряться з цим, будуть терпіти та забудуть про як мінімум повітряний простір лівобережної Херсонщини", - сказав він.

При цьому Коваленко назвав ракету, яка "ідеально підходить для полювання за російськими літаками" та допоможе втановити контроль над повітряним простором на півдні, щоправда з певними нюансами.

Відео дня

"У партнерів найкраща ракета цього класу - AIM-120 AMRAAM, яка має відстань польоту понад 100 кілометрів... Саме ця модифікація ракети є максимально ефективною. І тут, увага - з AWACS в комбінації. Якщо ми будемо отримувати відповідну підтримку наших F-16, навіть з повітряного простору в Румунії або над Чорним морем, то фактично це буде досить серйозна підтримка, особливо південного плацдарму лівобережної Херсонщини, де ми можемо встановити повний контроль над повітряним простором", - заявив експерт.

F-16 для України - актуальне 

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що українські пілоти вже літають у небі на багатоцільових винищувачах F-16 з інструкторами. Вони "напрацьовують" необхідну кількість годин.

Як розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, українські партнери "дуже-дуже конфіденційно" навчають наших пілотів, тому інформація про хід тренувань не оприлюднюється.

Вас також можуть зацікавити новини: