Росіяни застосовують ці БПЛА для ураження цивільних цілей \ Скріншот

Використання російськими окупантами іранських безпілотників Shahed-136 навряд чи істотно вплине на хід війни в Україні.

Про це йдеться у доповіді експертів американського Інституту дослідження війни (ISW).

Аналітики зазначили, що використання цих безпілотників не призводить до ефектів, аналогічних  використанню Україною американських систем HIMARS.

Відео дня

Росіяни не направляють безпілотники на асиметричні вузли поблизу поля бою, але використовували багато цих БПЛА для ураження цивільних цілей у тилових районах. Фахівці припустили, що, ймовірно, вони сподіваються  викликати нелінійний ефект за допомогою терору.

У ISW зазначили, що російські війська, можливо, вже використали нетривіальний відсоток постачань Shahed-136, якщо твердження про надані Росії "сотні" безпілотників правильні.

Крім цього у доповіді йдеться, що українські війська, ймовірно, продовжили контрнаступальні операції на північному сході Харківської області в районі Куп'янська та операції уздовж дороги Кремінна-Сватово на заході Луганської області.

А росіяни створюють оборонні позиції у верхній частині Херсонської області. Вони продовжили наземні атаки в Донецькій області і могли досягнути нових успіхів у районі Бахмута. Також росіяни продовжували завдавати  артилерійських, авіаційних і ракетних ударів на захід від Гуляйполя, а також у Дніпропетровській і Миколаївській областях.

Збиті безпілотники за добу: звіт Генштабу

6 жовтня у вечірньому зведенні Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що підрозділи протиповітряної оборони збили п'ять безпілотників ворога, серед яких два Shahed-136 та один Mohajer-6.

Пізніше того ж дня у Оперативному командуванні "Південь" повідомили, що над Чорним морем українська протиповітряна оборона знищила три дрона-камікадзе, якими російські окупанти атакували Одещину.

"6 жовтня, в проміжок часу з 18.30 до 20.00, російські загарбники атакували Одещину трьома дронами-камікадзе Shahed-136, які було знищено силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Південь", - йдеться у повідомленні.

Вас також можуть зацікавити новини: