Росіяни атакують на п'яти напрямках / скріншот

Російська армія продовжує вести наступальні дії на п'яти напрямках українського фронту.

Як повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, йдеться про Куп'янський, Лиманський, Бахмутський, Авдіївський та Шахтарський напрямки.

Зазначається, що Росія не відмовляється від своїх загарбницьких планів, попри значні втрати.

Відео дня

За інформацією Генштабу, на Куп'янському і Лиманському напрямках росіяни обстріляли населені пункти Дворічна і Гряниківка Харківської області; Стельмахівка, Невське і Червонопопівка на Луганщині та Берестове Донецької області. 

На Бахмутському напрямку обстрілів зазнали Спірне, Виїмка, Білогорівка, Веселе, Роздолівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Предтечине, Олександро-Шультине та Курдюмівка.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках армія РФ здійснила артилерійські обстріли населених пунктів Веселе, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Вугледар, Пречистівка, Велика Новосілка, Времівка та Нескучне Донецької області. 

Війна в Україні -  актуальні новини

Як повідомляв УНІАН, загальні бойові втрати Росії в Україні з 24 лютого 2022 року орієнтовно становлять 140 тисяч 460 осіб особового складу. 

За 16 лютого авіація Сил оборони України завдала 13 ударів по районах зосередження російських військ, а також один - по позиції зенітно-ракетного комплексу РФ.

Також стало відомо, що 16 лютого Україна повернула з полону 100 військових і одного цивільного. 94 воїни захищали Маріуполь, а 64 з них билися на "Азовсталі".