Окремо Коваленко згадав про застосування Росією куль з кутовими відбивачами / facebook.com/kpszsu

Росія може вивести крилаті ракети Х-22, які фактично не перехоплюються українськими ППО, в окрему категорію ударів, вважає військовий оглядач Олександр Коваленко.

Експерт зробив кілька важливих зауважень з приводу останньої ракетної атаки Росії.

На його думку, РФ ще під час удару 10 лютого підтвердила, що може накопичувати Х-22 окремою статтею. Крім того, Росія, ймовірно, повертає накопичувальний потенціал боєприпасів на осінні показники 2022 року. Це може бути пов'язано з налагодженням поставок контрабандних елементів для виробництва, зазначає Коваленко.

Відео дня

Окремо Коваленко згадав про застосування Росією куль з кутовими відбивачами. Це, за словами експерта, може бути частиною адаптації росіян з метою підвищення ефективності своїх ударів: "Адже шляхом даних, примітивних і вельми дешевих об'єктів, вони не тільки відволікали нашу ППО, а й розкривали її місце розташування".

"Не здивуюся, якщо в рамках нальотів дронів-камікадзе дані кулі так само будуть застосовуватися, для підвищення ефективності нальоту, за допомогою відволікання на себе уваги засобів ППО. Тобто, сьогоднішній удар був більше експериментальним, ніж пересічним", - висловився Коваленко.

Експерт прогнозує, що українські ППО пристосуються і до цих нових хитрощів ворога, зроблять відповідні висновки і поліпшать показники як реагування, так протидії. "А ось росіяни, що переходять на кулі з відбивачами, це просто  констатація деградації технологічної думки", - констатував Коваленко.

Масований удар по Україні 16 лютого - що відомо

Сьогодні вночі, 16 лютого, російські окупаційні війська завдали масованого ракетного удару по території Україні, зокрема по об’єктах критичної інфраструктури.

За даними Повітряних сил ЗСУ, супротивник випустив по Україні 32 крилаті ракети повітряного та морського базування. Силами та засобами Повітряних сил було знищено 14 крилатих ракет Х-101/Х-555, "Калібр" та дві керовані авіаційні ракети Х-59.

Декілька крилатих ракет Х-22 досягли своїх цілей, уразивши об’єкти критичної інфраструктури.

У Повітряних силах вкотре нагадали, що наразі на озброєнні українських військових немає вогневих засобів, здатних знищувати цей тип ракет.

На думку спікера ОК "Південь" Наталії Гуменюк, сьогодні вдень РФ може повторно вдарити по Україні. "Цілком ймовірно, оскільки ми говоримо про те, що вони вишукують нову тактику, яка буде для них результативною", - сказала вона.

Вас також можуть зацікавити новини: