Уламки загадкового дрона знайшли в РФ / фото t.me/UAVDEV

Єдиний недолік реактивних двигунів - величезна витрата палива. А у цілому змусити літати можна що-завгодно, аби вистачало тяги і дозволяло навантаження на крило, заявив інженер Віталій Бризгалов, який керує проектом з виробництва українських дронів-камікадзе "Кобра", коментуючи повідомлення про загадковий український БПЛА, передає "Фокус".

Експерт підрахував, скільки палива знадобиться дрону з двигуном (подібним JetCat P400-PRO), щоб залетіти вглиб території Росії хоча б на 200 кілометрів:

"Якщо двигун буде спалювати близько 1 літра палива в хвилину, то знадобиться повний бак на 60 літрів... Така ж математика стосується і реактивних "Шахедів". Спочатку він полетить повільно, поступово розганяючись, щоб пролетіти 500 км, йому знадобиться 80 літрів палива. Він зможе підняти таку вагу, але бойова частина сильно зменшиться".

Відео дня

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що Україна нібито застосувала реактивні дрони-камікадзе для удару по Росії. Вказувалося, що у БПЛА німецький малогабаритний турбореактивний двигун JetCat P400-PRO, і що літає він на 300 км.

Україна створила аналог "Ланцета" - що повідомлялося

Днями міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів, що незабаром українські бійці отримають аналог російських "ланцетів", які становлять одну з найбільших загроз для захисників на фронті.

"У рейнджі (дальності польоту - УНІАН) до 20 км у нас є велика кількість коптерів, FPV-дронів, але вночі зараз досить важко знайти ціль в діапазоні 20 км.нам потрібно вражати на 40 км. дрони на кшталт "Ланцетів" досить високотехнологічні, і знадобилося півроку, щоб розігнати ринок в цьому напрямку", - розповів він.

Вас також можуть зацікавити новини: