Ллойд Остін дав обіцянку щодо війни України проти РФ / фото REUTERS

Триває війна в Україні, і Сполучені Штати Америки не дозволять Києву програти Росії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр оборони США Ллойд Остін заявив на початку засідання Контактної групи з питань оборони України ("Рамштайн-20"), яке відбувається на авіабазі в Німеччині.

Міністр оборони США наголосив, що війська України стикаються з суворими умовами і жорсткою боротьбою, а цивільне населення постійно змушене терпіти обстріли російськими ракетами та іранськими дронами.

Відео дня

Водночас Остін запевняє, що США не відступлять від підтримки України, яка не збирається здаватися. "Сьогодні наше послання чітке: Сполучені Штати не дозволять Україні зазнати поразки. Ця коаліція не дозволить Україні зазнати поразки. І вільний світ не дозволить Україні програти", - наголосив Остін.

Глава Пентагону нагадав, що минулого тижня США оголосили про додаткову безпекову допомогу для України обсягом на 300 мільйонів доларів. "Це надзвичайний захід на підтримку найбільш нагальних потреб України стосовно протиповітряної оборони, артилерії та протитанкових можливостей", - сказав Остін.

За його словами, Сполученим Штатам вдалося надати цей дуже важливий пакет допомоги завдяки знаходженню зекономлених ресурсів. "Ми залишаємося налаштованими забезпечувати Україну ресурсами, які їй потрібні для протидії агресії Кремля", - сказав Остін.

Він сказав, що Контактна група продовжує докладати зусиль для надання Україні життєво важливої безпекової допомоги. "Чеська республіка нещодавно закупила 800 тисяч терміново необхідних артилерійських снарядів. Німеччина, Франція, Данія і Швеція оголосили про важливі пакети військової допомоги. Це інвестиції у справедливу боротьбу України проти російської агресії. Але це ще й інвестиції у нашу спільну безпеку - європейську та глобальну", - наголосив Остін.

На його переконання, усі будуть менш захищеними, якщо Володимиру Путіну вдасться добитися свого. "Ми усі будемо менш захищеними у беззаконному і жорстокому світі, у якому диктатори зможуть перекроювати кордони силою, стирати країни з карти та відбудовувати їхні власні імперії", - наголосив Остін.

У зв'язку з цим, як наголосив глава Пентагону, боротьба України є однієї з найбільш справ нашого часу. "Український народ не має днів, щоб витрачати їх марно, і також ми не маємо. Тому, ми продовжуємо створювати креативні, адаптивні і стійкі шляхи для підтримки українських захисників. Ця Контактна група продовжує рухатися на повній швидкості, аби забезпечити Україну вкрай терміновими потребами, щоб допомогти побудувати майбутні сили, які забезпечать її довготривалу безпеку", - сказав Остін.

Міністр оборони США додав, що сьогодні вранці провів перше засідання керівників коаліцій спроможностей. Він вдячний Данії, Естонії, Франції, Німеччині, Ісландії, Італії, Латвії, Литві, Люксембургу, Нідерландам, Норвегії, Польщі і Великій Британії за керівництво коаліціями спроможностей.

Зокрема, в межах цих коаліцій відбувається координація таких наскрізних питань як дрони, обслуговування, командування і контроль, навчання та активізація промислової бази. Остін підкреслив, що в рамках цих коаліцій було здобуто значного прогресу в останні тижні і робота продовжиться.

"Боротьба України за свободу має значення для нас усіх. Пані та панове, не обманюймо себе, Путін не зупиниться в Україні. Але як сказав президент Байден (американський лідер Джо Байден, - Ред.), Україна може зупинити Путіна, якщо ми будемо виступати на боці України та надавати озброєння, якого вона потребує для самооборони. На кону - виживання України, і на кону - уся наша безпека. Тому, ми продовжимо виступати у єдності для протидії завойовницькій кампанії Путіна, і ми продовжимо зберігати віру в народ України", - підкреслив міністр.

Важливі останні новини України - війна сьогодні у центрі уваги

Як повідомляв УНІАН, 12 березня Білий дім оголосив про передачу Україні нового пакету військової допомоги на суму 300 мільйонів доларів. Зокрема, новий пакет включає снаряди для артилерії та ракети GMLRS до HIMARS.

Раніше західні ЗМІ писали, що республіканець, спікер Палати представників Майк Джонсон і очільники ключових комітетів працюють над створенням нового документу щодо надання допомоги Києву.

Вас також можуть зацікавити новини: