В Україні триває війна / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Захід має повністю підтримати та озброїти Україну для боротьби проти російської агресії. Якщо цього не зробити, через кілька років НАТО буде у стані війни з Росією.

Впевненість у цьому висловив британський полковник Хеміш де Бреттон-Гордон, коментуючи чутки про те, що зараз Росія готує "вирішальний наступ", здатний повернути хід війни на її користь, передає The Telegraph.

Він зазначив, що напередодні виборів Путіну доведеться продемонструвати успіхи на місцях, і, враховуючи все, зараз у нього є явний стимул зробити "все можливе" у своїй "спеціальній військовій операції".

Відео дня

Експерт нагадав, що, за оцінками Інституту вивчення війни російські військові, швидше за все, не зможуть провести ефективний наступ із захопленням нових територій в Харківській області, однак, попередив: "Це не означає, що такий напад неможливий".

На його думку, не виключено, що Путін може задіяти більш потужну зброю (ядерну, хімічну або біологічну) і, звичайно ж, він не зупиниться на українському кордоні, а тому Заходу час нарешті "прокинутися":

"Ті на Заході, хто вірить, що за припиненням вогню може послідувати повернення до "нормальності", - цілковиті дурні. Ніхто з тих, хто хоч трохи розбирається у Кремлі, не вірить у те, що Путін з упевненістю зупинить свій марш на Захід. Схильність до мілітаризації російської держави і наростаючі заклики до більш масштабного наступу повинні служити попередженням про те, що Заходу необхідно прокинутися".

Як писав УНІАН, американський журнал Foreign Affairs опублікував думку, що Україна може перемогти у розв'язаній Росією війні за допомогою оборони.

Вказувалося, що цей варіант на Заході зараз здебільшого ігнорують, і даремно, адже перемога Києва і його західних партнерів багато в чому полягає в тому, щоб не дати президенту Росії Володимиру Путіну досягти його стратегічних цілей: послабити Київ, захопити якомога більше території і не допустити подальшої інтеграції України з Європою.

Вас також можуть зацікавити новини: