Росія відродила САУ 2С18 "Пат-з" / скріншот

Росія вимушено "повернула до життя" своїх "моторошних виродків" - самохідні артилерійські установки (САУ) 2С18 "Пат-С".

"Більше гомункулусів, різноманітних і страшних! Схоже, проблема з артилерією, а точніше з наповненням військ САУ, змушує Росію повертати до життя настільки потворні проекти, що й мови просто бути не може. Зокрема, йдеться про моторошного виродка САУ 2С18 "Пат-С", - зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

За його словами, ідея створення САУ 2С18 "Пат-С" виникла в далеких 1980-х, і суттю було створення САУ калібру 152-мм, яка б могла плавати.

Відео дня

"Основною гарматою був нарізний ствол 2А63, який розміщувався на шасі БМП-3. Тобто, така собі "Мста-С" (умовно), але не на шасі Т-80, а дохлої БМП-3... Задумка гранично проста - забезпечити фронт максимально можливою кількістю нових 152-мм САУ. Виробництво БМП-3 в Росії налагоджено, на відміну від Т-80 і "Мста-С", як приклад, а тому і будуть клепати. Але сама концепція... є сумніви щодо життєздатності. Але, варіантів у ВПК гомункулусів інших немає", - додав Коваленко.

Втрати Росії в Україні на 7 серпня - дані Генштабу ЗСУ

Як писав УНІАН, загальні втрати Росії в Україні з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну вже знищено 250 тисяч 240 окупантів, лише за минулу добу сили оборони України ліквідували 540 загарбників.

Крім того, Росія втратила на полі бою в Україні не менше: БПЛА оперативно-тактичного рівня - 4154, крилатих ракет - 1377, артилерійських систем - 4977, танків - 4244.

Вас також можуть зацікавити новини: