Росія може відтягнути свій флот з території Криму на тлі загрози з боку України / фото ua.depositphotos.com

Росія може відтягнути свій флот з території тимчасово окупованого Криму, але розплатиться за подібний маневр можливістю деблокади північної частини Чорного моря армією України.

Про подібний сценарій заявив екс-заступник керівника штабу Військово-морських сил ЗСУ Андрій Риженко в коментарі "Дзеркалу тижня". За словами експерта, технічно Росія може забрати свої кораблі, оскільки побоюється повітряних атак українських дронів. 

"Але за таких умов вони не зможуть виконувати свої завдання. Одне з їхніх головних завдань - це блокада півночі Чорного моря", - вказав він.

Відео дня

Експерт спрогнозував, ймовірно, армія РФ до останнього постарається утримати свої кораблі в бухті Севастополя, хоча раніше частину свого Чорноморського флоту ворог вже перебазував через "українську загрозу". 

РФ відтягнула Чорноморський флот з Криму до Новоросійська 

Восени 2023 року Чорноморський флот РФ почав "втечу" з тимчасово окупованого Криму. У цей період армія України відзначилася особливо ефективними атаками по ворожих кораблях. Зокрема, 13 вересня в Севастополі був атакований судноремонтний завод - в його доках знаходився великий десантний корабель"Мінськ", який потрапив під удар ЗСУ.

2 жовтня супутникові знімки підтвердили, що РФ перебазувала частину своїх фрегатів Чорноморського флоту в Новоросійськ

Вас також можуть зацікавити новини: