ЗСУ успішно збивають російські Су-34 / фото ua.depositphotos.com

Росія була змушена значно знизити активність своєї авіації на сході на тлі нещодавніх високих втрат. Наразі невідомо, як довго триватиме ця вимушена пауза.

Як повідомляє ISW з посиланням на ВВС ЗСУ, увечері 2 березня після збиття ще двох Су-34 активність російської авіації на сході України повністю припинилася. Речник Повітряних сил Юрій Гнат заявив, що зниження активності російської авіації тривало і 3 березня.

За підрахунками аналітиків, з 17 лютого і до сьогодні окупаційні війська втратили 15 літаків. Загалом, росіяни, ймовірно, мають близько 300 різних винищувачів Су. Попередні втрати авіації також змушували країну-агресорку робити "паузу" на значні періоди часу.

Відео дня

Експерти ISW припускають, що російські війська можуть у подальшому змиритися з зростанням втрат в авіації і продовжити спроби завдавати ударів КАБами для підтримки російських наступальних операцій. У такому разі російське командування усвідомлено візьме на себе ризик продовжувати підраховувати втрати в авіації в гонитві за подальшими успіхами на сході України.

Втрати РФ у авіації 

Як відомо, від початку лютого армія країни-агресора втратила вже 15 військових літаків.

Начальниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону заявила, що через масове знищення російських літаків, РФ почала більш обережно застосовувати авіацію на цьому напрямку. 

Крім винищувачів, Росія втратила два літаки РДЛО А-50. За даними української розвідки, у РФ залишилося всього шість літаків ДРЛО А-50.

Вас також можуть зацікавити новини: