Ситуація в Маріуполі плачевна / фото REUTERS

Маріуполь перебуває в катастрофічній ситуації, в місті немає води, світла, тепла. Люди так і не можуть дочекатися гуманітарної допомоги через постійні атаки РФ.

УНІАН у режимі онлайн розповідає, що відбувається в Маріуполі в четвер, 28 квітня:

21:46 Тривають перемовини щодо евакуації цивільних із "Азовсталі" із залученням ООН та Червоного Хреста, повідомив Генсек ООН після зустрічі із Зеленським.

Відео дня

20:38 Відео з окупованого Мелітополя. Зерновози із Z-свастикою зовні та зерном усередині, вкраденим в українських фермерів.

19:45 Ось таке стали видавати в Маріуполі новонародженим. Інформація від В'ячеслава Твердохліба.

Що відбувається у Маріуполі: ситуація в місті сьогодні, 28 квітня

17:53  Окупанти з 12-00 закрили доступ в Лівобережному районі від парку "Веселка" та по вул. Пашковського. Місцеві мешканці повідомляють про великий рух техніки в бік Азовсталі та звуки боїв. Окупанти продовжують спроби штурму Азовсталі після масованого бомбардування вночі.

17:32 Ось такі листівки скинули окупанти на Азовсталь.

Що відбувається у Маріуполі: ситуація в місті сьогодні, 28 квітня

16:10 У Гданську назвали площу на честь Героїчного Маріуполя. Таке рішення сьогодні ухвалило наше польське місто-побратим. Раніше з такою ініціативою звернувся до депутатів Гданська мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Що відбувається у Маріуполі: ситуація в місті сьогодні, 28 квітня

15:49 Окупанти підтвердили викрадення та вивезення в Донецьк понад 2 тисяч унікальних експонатів з музеїв Маріуполя. Це оригінальні роботи Архипа Куїнджі та Івана Айвазовського. Стародавні ікони та унікальний рукописний сувій тори. Виготовлене венеційською типографією для маріупольських греків Євангеліє 1811 року та понад 200 медалей з музею медальєрного мистецтва Харабета. Маріупольська міська рада готує матеріали до правоохоронних органів для початку кримінального провадження та звернення до Інтерполу.

Що відбувається у Маріуполі: ситуація в місті сьогодні, 28 квітня

15:07 Окупанти поновили активність в районі парку Веселка. Обшукують та затримують людей. Йде інтенсивне переміщення військової техніки. Просимо маріупольців бути обережними. Можливі провокації перед підготовкою чергового штурму "Азовсталі".

13:35 ⚡️Координатор системи ООН в Україні заявила, що за дорученням генсека організації виїхала до Запоріжжя для підготовки евакуації з Маріуполя.

Що відбувається у Маріуполі: ситуація в місті сьогодні, 28 квітня

13:05 Окупанти вкрали з Маріуполя історичну та культурну спадщину України, повідомляє міськрада. росіяни підтвердили вивіз до Донецька понад 2 тисячі унікальних експонатів з музеїв Маріуполя. Це оригінальні роботи Архіпа Куїнджі та Івана Айвазовського. Стародавні ікони і унікальний рукописний світ тор. Виготовлено венеціанською друкарнею для маріупольських греків Євангеліє 1811 року та понад 200 медалей із музею медальєрного мистецтва Харабета.

Що відбувається у Маріуполі: ситуація в місті сьогодні, 28 квітня

12:52 Кабмін ухвалив постанову, яка забороняє працівникам держпідприємств та їх керівникам працювати віддалено за межами України. Ті співробітники держпідприємств, які поїхали за кордон, рятуючись від війни, мають повернутися до України. Інакше їх звільнять.

Що відбувається у Маріуполі: ситуація в місті сьогодні, 28 квітня

12:14 Холера, дизентерія та кишкова паличка. Близько 100 тисяч маріупольців загрожує смертельна небезпека не лише через обстріли, а й нестерпні умови життя та антисанітарію. Вже зараз температура повітря сягає 20 градусів. Тож незабаром у місті можуть спалахнути потужні та смертоносні епідемії – через відсутність централізованого водопостачання та каналізації, розкладання тисяч трупів під завалами, катастрофічний брак пітної води та їжі.

Що відбувається у Маріуполі: ситуація в місті сьогодні, 28 квітня

11:14 Орки завдали Маріуполю близько 50 авіаударів і скинули велику кількість фосфорних бомб, і закликав владу вжити рішучих заходів для деблокади міста або евакуації жителів та захисників.

"Ця ніч – це просто колосальна кількість фосфорних бомб, 50 авіаударів, ракет, арти та всього, що може використати варвар проти людства", - Паламар.

10:53 Відео від Артема Пивоварова, присвячене Маріуполю ❤️ Маріуполь ми тебе згадуємо та обов'язково повернемося!

10:32 У Маріуполі з'явилися нові точки Wi-Fi. З’явилася інформація, що в Маріуполі є дві нові точки Wi-Fi. Обидві вони знаходяться у Лівобережному районі: у приміщенні колишнього АТБ на Східному; вул. Пашковського 64.  Також точка Wi-Fi діє біля Порт-Сіті.

10:22 Бойові втрати орків.

Що відбувається у Маріуполі: ситуація в місті сьогодні, 28 квітня

9:24 600 000 квартир для біженців! ⚡️ Держава планує надати майже 600 000 квартир для забезпечення переселенців житлом, - Кирило Тимошенко Цього року планують надати понад 53 тис. квартир. Це закриє потреби 180 тис. переселенців. Квартири викуплятимуть відразу з меблями та потрібною сантехнікою. Вже готові понад 4 тис. квартир, туди треба завезти лише меблі.

9:17 Працівники зоопарку в Маріуполі залишаються із тваринами – вони не змогли їх вивезти з обложеного міста. На відео чути, як гримлять вибухи.

05:52 Відбій тривоги в Донецькій області.

04:53 Повітряна тривога в Донецькій області.

04:38 Відбій тривоги в Донецькій області.

04:05 Повітряна тривога в Донецькій області.

02:53 Відбій тривоги в Донецькій області.

02.41 Стала відома цікава думка австрійського генерала, колишнього керівника Інституту зміцнення миру та управління конфліктами академії Національної оборони Збройних сил Австрії Вальтера Файхтінгера. За словами експерта, якщо влада РФ встановить контроль над містом, то зможе прокласти сухопутний коридор із захопленого Криму в Донецьку область.

01.57 Повітряна тривога в Донецькій області.

01:46 Відбій тривоги в Донецькій області.

01.23 Повітряна тривога в Донецькій області. 

Нагадаємо, РФ почала повномасштабне вторгнення в Україну вранці 24 лютого 2022 року. 

Вас також можуть зацікавити новини: