Росіяни не захопили Табаївку, стверджує військовий експерт / колаж УНІАН з фото wikimedia.org та скріншоту

Населений пункт Табаївка (Харківська область) не відійшов під контроль російської армії, як про це повідомили зранку 28 січня.

Про це розповів військовий експерт Олександр Мусієнко з посиланням на інформацію від оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" в ефірі телемарафону. За його інформацією з двох джерел, населений пункт досі перебуває під контролем України, хоч там і тривають запеклі бої.

"Ворог не захопив цей населений пункт, там тримають оборонні рубежі. Взагалі, там ситуація, попри тиск ворога і постійні інтенсивні наступальні дії, вона під контролем", - сказав Мусієнко.

Відео дня

Експерт також додав, що командування Сухопутних військ Збройних сил України розуміє важливість цього напрямку: "Це північно-східний фланг. Флангова атака завжди містить певні ризики і загрози, тому що це тиск. Це не просто прорив фронту у центрі, тут може обвалитися весь фронт. Командування це розуміє і там усе зроблено для того, щоб оборонні рубежі тримати".

Триває війна в Україні - новини, які треба знати сьогодні

Нагадаємо, зранку 28 січня аналітики DeepState заявили, що Росія, ймовірно, зайшла військами у село Табаївка й зараз намагається розвинути успіх в бік Піщаного Харківської області.

Напередодні очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов заявляв про посилення активності військ РФ біля міста Куп'янськ. Чиновник називав два небезпечні напрямки - Синьківку і Табаївку. За його словами, там Росія проявляє найбільшу інтенсивність у наступальних діях.

Як заявляв начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо на початку січня, для нового наступу на Харків російським загарбницьким військам треба здійснити велику кількість підготовчих заходів. Поки військові не фіксують такої підготовки.

Вас також можуть зацікавити новини: