У окупантів з такими темпами обстрілів скоро закінчаться снаряди  / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Окупантам потрібна пауза у війні для поповнення ресурсів, адже з такими темпами використовання снарядів вони в них закінчаться за півроку. Про це розповів екс-командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий в інтерв'ю Radio NV.

"З тими ж снарядами: в нас проблеми і в них, м’яко кажучи, не ідеально. У них чотири мільйони на складах і 1,1 мільйона приблизно річний випуск. Плюс мільйон відсипав товариш [північнокорейський лідер Кім Чен] Ин", — зазначив Дикий.

Він зауважив, що це велиці цифри, однак треба враховувати, з якою інтенсивністю росіяни витрачають ці снаряди.

Відео дня

"В мене немає свіжіших даних, але станом на серпень цього року вони вже вистріляли 12 мільйонів снарядів. Тобто в тому темпі, як вони звикли стріляти, в них залишилося на півроку, навіть не на рік. І вони це чудово знають", — пояснив екскомандир роти батальйону Айдар.

За словами Дикого, з цим пов’язана російська інформаційна кампанія, націлена на намагання схилити до перемир’я.

"Їм якраз дуже потрібна пауза для накопичення ресурсу, залатати ті дірки, які ми їм зробили за літо. Людей набрати, і головне - заліза наклепати, і накопичити його, а не весь час поставляти на фронт прямо з заводу. Звідси саме це постійне качання цієї тези про заморозку конфлікту", — заявив екс-командир роти батальйону Айдар.

Він додав, що сам факт того, що росіяни ведуть таку інформаційну кампанію, свідчить про те, що Україні невигідно зупиняти бойові дії.

Новини війни

У листопаді президент Росії Володимир Путін заговорив про мирні переговори з Україною. Зокрема, він назвав те, що відбувається в Україні, "трагедією" і закликав "шукати шляхи для її якнайшвидшого припинення". водночас президент України Володимир Зеленський заявив, що переговорів з РФ поки не буде. За його словами, переговори в інтересах України можуть мати місце лише на базі Формули миру.

Як писав УНІАН, українські війська на фронті вже відчувають гостру нестачу артилерійських боєприпасів. Бійці розповіли кореспонденту The Washington Post, що снарядів ледь вистачає на те, щоб відбивати російські атаки, про український наступ вже не йдеться. Бійці кажуть, що довго так тривати не може. 

Вас також можуть зацікавити новини: