Україні потрібні балістичні ракети для ударів по заводах РФ / фото US Army

Україні необхідні балістичні ракети з дальністю польоту мінімум 600 кілометрів, щоб перешкодити Росії нарощувати виробництво зброї.

Як пише Defence Express, зокрема, завдяки візиту міністра оборони РФ Сергія Шойгу на одне з підприємств корпорації "Тактичне ракетне озброєння" стало відомо, де саме росіяни збирають комплекти УМПК для перетворення звичайних ФАБ-250 і ФАБ-500 на плануючі. Зазначається, що мова йде про головне підприємство корпорації у підмосковному місті Корольов. 

"У питанні виробництва УМПК, на жаль, ворог демонструє масштабування потужностей, його перехід на постійну серійність і поступове спрощення технологій виробництва для збільшення обсягів. Крім УМПК на цьому ж підприємстві здійснюється виробництво (з продемонстрованого) "ракето-бомби" "Грім-Е1", протикорабельних Х-31, а також Х-31, які можуть бути у протирадіолокаційному або протикорабельному варіанті", - йдеться у публікації.

Відео дня

Також повідомляється, що ще одне центральне підприємство цієї ж корпорації - МКБ "Веселка", яке відповідає за виробництво крилатих ракет, таких як Х-101, знаходиться у місті Дубна Московської області.

На думку аналітиків, без потужних ударів по таких заводах РФ може нарощувати виробництво свого далекобійного озброєння без значних проблем. Саме тому Україні потрібні балістичні ракети з дальністю польоту мінімум 600 кілометрів.

Виробництво ракет в Росії - що повідомлялося

ЗМІ писали, що Росія збільшила виробництво ракет, незважаючи на санкції. Повідомлялося, що росіянам вдалося подолати їх і експортний контроль. 

Нібито в РФ вийшло підірвати експортний контроль США, використовуючи Міністерство оборони і розвідувальні служби.

Вас також можуть зацікавити новини: