Росія втратила тральщик / фото Міноборони РФ

Російський тральщик "Ковровец", про поразку якого стало відомо сьогодні, брав участь у мінуванні виключної економічної зони України, тим самим блокуючи цивільне судноплавство.

Про це розповів військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. За його словами, по-перше, очевидно, що, попри виведення з Криму бойових і найцінніших кораблів, триває успішне знищення одиниць ЧФ РФ, що залишилися, які не вмістилися в бухту Новоросійська.

"По-друге, у жовтні 2022 року були повідомлення про пошкодження однотипного мінного тральщика проєкту 266М - "Іван Голубець". Ці морські тральщики брали безпосередню участь у мінуванні виключної економічної зони України, тим самим блокуючи судноплавство. Але цікаво інше. "Іван Голубець" - це корабель введений до складу ще радянського флоту 1973 року. "Ковровець" у 1974-му!", - підкреслює експерт.

Відео дня

Він додає, що нині в Росії немає можливості відродити будівництво кораблів проєкту 266М, тобто, такі втрати - безповоротні.

"Ну і, по-третє, ... У складі ВМФ РФ було до війни всього 7 таких кораблів і 2 з них у Чорноморській флотилії, без урахування захоплених у 2014 році "Черкаси" і "Чернігів", - резюмував аналітик.

Знищення російського тральщика

Сьогодні, 19 травня, Генеральний штаб ЗСУ заявив, що Сили оборони України вразили російський морський тральщик "Ковровец". Йдеться про морський тральщик проекту 266М, який входить до складу Чорноморського флоту РФ. Корабель призначений для проводки по тралах кораблів і суден, розвідувального і контрольного тралення, прокладання фарватерів у мінних полях, участі в мінних постановках у дальній зоні від своїх баз.

Раніше РФ використовувала "Ковровец" для виконання завдань в Атлантичному океані та Перській затоці, виконував завдання в Середземному морі. Згодом корабель був переведений до Севастополя.

Вас також можуть зацікавити новини: