Нашим Силам оборони вдалося частково стабілізувати ситуацію в місті Вовчанськ, заявив спікер / фото Генштаб ЗСУ

Росія продовжує вести наступальні дії на Харківському напрямку, розповів в ефірі телемарафону Назар Волошин – речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин. 

"Наразі на Харківському напрямку ситуація залишається складною, вона динамічно змінюється. Нашим Силам оборони вдалося частково стабілізувати ситуацію в місті Вовчанськ, тривають контрударні дії й в інших районах та на прикордонні Харківщини. Ворог намагається прорвати оборону в напрямках населених пунктів Вовчанськ та Зелене. Ворог хоче захопити Вовчанськ з подальшим виходом до Білого Колодязя із розгортанням наступу в тили наших підрозділів", – розповів Волошин.

Він також розповів про ситуацію в районі Липців Харківської області: "На Липцях ситуацію стабілізовано, Сили оборони ведуть активні бойові дії. Примусили значно зменшити ефективність російських окупантів, частково повернули позиції, захоплені ворогом та змогли навіть на тих напрямках взяти в полон окупантів".

Відео дня

За словами Волошина, російські загарбники поєднують наземні штурми з авіапідтримкою, зокрема, використовуючи КАБи. 

"Протягом минулої доби дві керовані авіабомби було скинуто по Харкову, п'ять по Веселому та чотири по населеному пункту Липці. Попередньо, загальні втрати ворога на цьому напрямку за минулу добу склали 125 осіб, знищено 31 одиницю техніки та озброєння ворога. А також, три танки, шість гармат і міномет. Також, було знищено 15 укриттів противника", – розповів Волошин.

Російсько-українська війна триває: важливі новини

Напередодні Сили оборони України "вполювали" ще російський корабель Чорноморського флоту РФ – йдеться про морський тральщик "Ковровець".

У Сухопутних військах розповіли про втрати окупантів протягом тижня – так Сили оборони ліквідували близько 10 тисяч окупантів та 1333 одиниці озброєння та військової техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: