РФ не "світять" прориви в Україні, вважає експерт / фото REUTERS

Росія перед Новим роком пішла в наступ на Донбасі, російські окупанти не зможуть здійснити прориви в нашій країні.

Зараз лінія фронту розташована так, що противник чи стикається з природними перешкодами, наприклад, з широкою річкою Дніпро, які не може подолати, чи вперся у рокадні дороги (дороги у прифронтовій смузі), і тому українські війська легко можуть контролювати територію, розповів військовий льотчик-інструктор, полковник запасу Збройних сил України Роман Світан російській журналістці Юлії Латиніній.

"Вони вже наступають, вони наступають десь... перед Новим роком це почалося, посилилося десь через тиждень після Нового року, якраз в районі 6-7 числа почали рух вже посилений... почалося основне підведення військ, російських частково мобілізованих. Вони почали виконувати наступальні дії. Проривних дій вже не буде... у росіян", - сказав експерт.

Полковник підкреслив, що "у них немає такої можливості - виконати проривні дії".

Війна в Україні з Росією - що потрібно знати

Вранці 23 січня Генштаб ЗСУ повідомив, що росіяни продовжують наступати на Бахмутському напрямку. За його даними, супротивник також веде безуспішні наступальні дії на Авдіївському, Запорізькому та Лиманському напрямках.

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький говорив, що на весну і початок літа заплановано великий новий наступ Росії.

Варто зазначити, що українські воїни дають гідну відсіч супротивнику - на нашій землі вже ліквідовано близько 121 тис. 480 загарбників.

Вас також можуть зацікавити новини: