Військовий з бригади "Рубіж" розповів про застосування дронів окупантами на передовій / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Російські окупаційні війська активно використовують безпілотники у війні проти Україні. За кількістю FPV-дронів в зоні, де перебуває бригада "Рубіж", ворог переважає в 4-5 разів. 

Про це в ефірі "24 каналу" розповів командир екіпажу БпЛА "Кара небесна" 4-ї бригади "Рубіж" НГУ Андрій Отченаш. Він наголосив, що окупанти застосовують дрони у великій кількості. Навіть вночі вони завдають негараздів українських захисникам.

За його словами, хоча безпілотники, які використовують Сили оборони, більш якісні, ніж ворожі, велику роль відіграє кількість дронів. І у противника вона відчутно більша.

Відео дня

"Тут спокійно по вулиці не походиш ні вдень, ні вночі. Ворог відразу намагається тебе вистежити і знищити. Але в них це погано виходить", – розповів військовий.

FPV-дрони, які використовують окупанти в Україні, виготовляються на замовлення російського Міноборони. Ворожі військові комплектують їх спеціальними боєприпасами. 

"Раніше вони робили боєприпаси безпосередньо для скидів. Тобто якщо ми намагаємося робити різних типів і не уніфікувати їх, а навпаки розвивати і робити кожен боєприпас унікальним, то вони їх підводять під одну свою радянську табличку. Частково роблять інноваційні методи боротьби, переводячи їх на заводські базові дані і вже використовують у величезній кількості, але при тому роблять це на базовому рівні", – додав боєць.

Війна в Україні: ситуація на передовій

Протягом доби на фронті зафіксовано 48 бойових зіткнень із противником. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у вечірньому зверненні. На Авдіївському напрямку протягом доби було відбито атаку ворога районі Семенівки, а на Бахмутському – 11 атак в районах чотирьох населених пунктів.

Тим часом тривають жорсткі бої за Терни Донецької області. Як розповів командир взводу 1-го Десантно-штурмового батальйону 95-ї окремої ДШ Поліської бригади ДШВ ЗСУ Станіслав Краснов, ситуація там доволі напружена. За його словами, ворожі позиції інколи на відстані 50 метрів.

Вас також можуть зацікавити новини: