Станіслав Краснов розповів, яка ситуація біля Тернів / колаж УНІАН зі скріншотів

Ситуація навколо населено пункту Терни (Донецька область) досить напружена, ворожі позиції інколи на відстані 50 метрів, на деяких висотах закріпився ворог.

Про це сказав командир взводу 1-го Десантно-штурмового батальйону 95-ї окремої ДШ Поліської бригади ДШВ ЗСУ Станіслав Краснов в ефірі телемарафону. "Відстань між українськими та ворожими позиціями інколи становить 50 метрів. Такі малі відстані були і на Куп’янському, Мар’їнському напрямках. Ворог кидає вперед оцю низькоякісну м’ясну піхоту типу "Шторм-Z", щоб вони пролізли хоча б метр під прикриттям темряви чи сильного артилерійського обстрілу, закопалися", - розповів він.

За його словами, це "м’ясо" ворог взагалі не жаліє, бо там часто колишні "зеки", наркомани, алкоголіки, але вже за ними йдуть більш професійні групи закріплення, які краще одягнені, озброєні і добре підготовлені.

Відео дня

Краснов зазначив, що населений пункт Терни знаходиться в западині, а навколо нього є висоти. "Ми знаходимось в самих Тернах, попереду них і на висотах позаду Тернів, а окупанти знаходяться на висотах попереду Тернів. Основні бої точаться зараз в низині. Артилерія з обох боків працює з висот. В Тернах майже все знищено, росіяни постійно обстрілюють, не жаліють навіть КАБів. Був день, коли одночасно вдарили КАБами по Тернам - майже всі будинки знищені, але, як не дивно, ще якась кількість місцевих тут залишається", - розповів він.

Краснов зазначив, що на Лимано-Куп’янському напрямку ситуація була "дуже напружена". "Але нам вдалося добре надавати ворогу по зубах, і вона стала просто напружена", - зазначив він. За його словами, щодня тут Сили оборони відбивають 10-20 атак, бо ворог намагається просуватися.

Він підтвердив, що на цей час є дефіцит боєприпасів для артилерії, тому стають досить ефективними БПЛА різного типу. "Дуже висока інтенсивність ворожої артилерії - вона не замовкає взагалі, ворог не економить боєприпаси, бо в них їх вистачає. По застосуванню безпілотників у нас приблизно рівні позиції за кількістю. І наша сторона, і окупанти застосовують однаково дуже багато безпілотників", - повідомив командир взводу.

Краснов зазначає, що подекуди Сили оборони навіть просуваються. "За крайній час, що ми тут перебуваємо, нам вдалося суттєво відкинути ворога назад і це завдяки безпілотникам, зокрема, з нічними камерами", - додав він.

Важливі останні новини України - війна триває, і це варто знати

Як повідомляв УНІАН, за даними Генштабу, минулої доби на Лиманському напрямку військові відбили 5 атак противника в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Терни Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

Варто зазначити, що російські загарбники на нашій землі вже зазнали колосальних втрат. Загальні втрати ворога на 28 березня 2024 року становлять приблизно 439 970 супротивників.

Вас також можуть зацікавити новини: