Росіяни обстріляли Словʼянськ і Краматорськ на Донеччині / колаж УНІАН, фото Донецька ОВА

Російські окупаційні війська вдарили по Донецькій області. Під ворожим вогнем опинилися Слов'янськ і Краматорськ. 

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Олексій Кулеба. Зазначається, що тільки у Краматорську зруйновано 2 будинки, ще понад 20 – пошкоджено. 

"У Краматорську росіяни поцілили ракетами у промзону та приватний сектор – ймовірно, під завалами одного з будинків перебуває сім'я з 4 осіб, у тому числі два підлітка. Зруйновано 2 будинки, пошкоджено ще 23", – йдеться у повідомленні.

Водночас у Слов'янську окупанти вдарили по школі. Мер міста Вадим Лях розповів, що біля 20:00 було влучання у ЗОШ 18.

"У її будівлі знаходилася соціальна їдальня, пункт незламності, один з пунктів видачі гуманітарної допомоги. Під завалами школи може знаходитися одна людина. Ведуться роботи з ліквідації пожежі та розбору завалів", – наголосив він. 

У Донецькій ОВА поділилися фото з місць атаки:

Оновлено 22:49: На місці удару по Краматорську іде рятувальна операція. Рятувальники ДСНС розбирають завали будинків – за попередньою інформацією, там можуть перебувати три особи, повідомив очільник Донецької ОВА Вадим Філашкін.

Згодом він додав, що рятувальники витягнули з-під завалів тіло жінки 1977 року народження.

"Ймовірно, ще 2 людини перебувають під завалами. Рятувальна операція триває", – написав Філашкін.

Оновлено 23:49: Кількість жертв російського удару по Краматорську збільшилася до двох. Рятувальники дістали з-під завалів будинку тіло 23-річного чоловіка.

Про це повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін. За оперативною інформацією, під руїнами досі перебуває одна людина.

Обстріли українських міст

17 лютого російські окупанти скинули авіабомби на Купʼянськ Харківської області. Одна з бомб влучила у багатоквартирний будинок. Повідомлялося, що російський війська, за попередніми даними, скинули на Куп'янськ щонайменше п'ять авіабомб.

Станом на 22:30 було відомо про одну загиблу жінку та пʼятьох поранених внаслідок удару по Купʼянську. Постраждали трьоє жінок та двоє чоловіків.

Вас також можуть зацікавити новини: