Росіяни скинули бомби на Куп'янськ / фото прокуратура

Російські війська скинули авіабомби на житлові квартали Куп'янська в Харківській області, повідомляє Офіс генерального прокурора України.

Зазначається, що росіяни атакували 17 лютого близько 13:20. Одна з авіабомб влучила у двоповерховий багатоквартирний будинок. Ще одна - теж у будинок. Відомо, що рятувальники деблокували з-під завалів жінку, вона отримала поранення. Під завалами знаходяться ще люди.

На цей час відомо про п'ятьох постраждалих людей. Є руйнування і пошкодження низки цивільних об'єктів.

Росіяни скинули бомби на Куп'янськ / фото прокуратура

Попередньо, російський війська скинули на Куп'янськ щонайменше п'ять авіабомб.

Розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни (ст.438 КК України).

Росіяни скинули бомби на Куп'янськ - відео

Оновлено 22:36: Рятувальники деблокували з-під завалів двоповерхового будинку в Купʼянську тіло жінки. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов. 

"Станом на зараз (22:30 – ред.) внаслідок ударів окупантів по Куп’янську відомо про одну загиблу жінку та пʼятьох поранених – трьох жінок та двох чоловіків", – додав він.

Ракетний удар 15 лютого

Як писав УНІАН, 15 лютого Росія запустила по Україні 26 ракет різних типів. Сили ППО змогли знищити лише половину - 13 ракет.

Повітряні сили ЗСУ повідомили, що серед запущених цілей була "балістика" - "Іскандер-М", північнокорейські ракети KN-23, а також крилаті ракети "Калібр", Х-59, С-300 і Х-101/Х-555/х-55.

Вас також можуть зацікавити новини: