Жорін висловився про потребу української армії в людях / скріншот

Українське військо потребує людей. Дуже важливо працювати над репутацією армії, здоровою пропагандою, соціальними програмами, заявив майор ЗСУ, заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін.

"Я багато пишу про мобілізацію, тому що це одна з найважливіших тем сьогодні. Військо потребує людей, і під час війни це нормальний процес. Звісно, хотілось би мотивувати людей захищати Україну від ворога тільки заохоченням", – наголосив він.

За його словами, "коли складна ситуація, коли на карту поставлено майбутнє всієї держави та нації", мотивація має бути як позитивною, так і негативною.

Відео дня

"Дуже важливо працювати над репутацією армії, здоровою пропагандою, соціальними програмами. А для тих, хто памʼятає лише про свої права, та зовсім забув про свої обовʼязки – має бути адекватне покарання й відповідне ставлення держави. В той же час, якщо людина приймає правильне рішення – вона має знати, що держава про неї подбає", – резюмував він.

Мобілізація в Україні

18 травня в Україні набере чинності новий закон про мобілізацію в Україні. Представник Генерального штабу ЗСУ, полковник Юрій Глущенко сказав, що всі чоловіки від 18 до 60 років зобов’язані оновити свої дані в Територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.

Він також нагадав, що законом 10313 було виключено статус "обмежено придатний". Тепер громадяни матимуть статус або "придатний до військової служби", або "непридатний до військової служби".

Вас також можуть зацікавити новини: