Жорін висловився про відправку західних військ в Україну / Колаж УНІАН / Скриншот, facebook.com/NATO

Відправка країнами-партнерами іноземних військових в Україну могла б дозволити українській армії посилити найактивніші ділянки фронту за рахунок відведення сил від кордону з Білоруссю.

Таку думку висловив екскомандир полку "Азов", майор ЗСУ, заступник командира 3 окремої штурмової бригади Максим Жорін. Коментуючи можливість розміщення іноземних бійців на території України, військовий сказав, що ця ідея є хорошою, однак малореальною. 

"Звісно, безпосередню участь в боях вони точно брати не будуть. Проте певні задачі виконувати можуть - хоча б здійснювати інструкторську діяльність та якісь допоміжні роботи. А найкращий варіант для залучення іноземного контингенту зараз - взяття під контроль білоруського кордону. Ми би так звільнили частину своїх сил для найактивніших ділянок фронту", - написав він у своєму Telegram-каналі.

Відео дня

Чи може Захід відправити своїх солдатів в Україну?

Як повідомляв УНІАН, нещодавно президент Франції оголосив, що питання можливої відправки західних військ в Україну обговорюється, таку можливість не можна виключати.

Низка країн одразу почала спростовувати це твердження, запевняючи, що їхні солдати ніколи не будуть воювати в Україні. У Литві сказали, що це треба обговорювати, а в Канаді - що готові відправити військових, але лише для навчання українців.

Екс-посол Сполучених Штатів Америки в НАТО Іво Даалдер повідомив, що ще раніше начальник штабу оборони Франції розіслав колегам по НАТО лист з пропозицією розглянути варіант відправки військ в Україну.

Вас також можуть зацікавити новини: