РФ дозаправляє МіГ-31К у повітрі / скріншот

Росіяни тренуються дозаправляти у повітрі свої винищувачі МіГ-31К, носії ракет "Кинджал". І це впливає на тривалість тривог. До чого готуються війська РФ. припустив військовий експерт Владислав Селезньов в ефірі 24 каналу.

"Ворог розуміє, що українці дотримуються норм і правил поведінки, коли чують сигнал повітряної тривоги. Тому росіяни відпрацьовують завдання дозаправки в повітрі авіаційним гасом, а ми по 3 - 4 години перебуваємо в укриттях", - сказав він.

На думку експерта, РФ й надалі буде реалізовувати цю тактику:

Відео дня

"Ми повинні бути напоготові, адже росіяни накопичили чимало ракетних ресурсів. Українська розвідка зазначає, як тільки температура за вікном досягне нижче нуля градусів, то ворог знову повернеться до тактики ракетного терору. Російські ракети будуть спрямовані на наші об'єкти критичної інфраструктури".

Нагадується, що російським ракетам типу "Кинджал" можуть протидіяти американські комплекси протиракетної оборони Patriot. Не раз і у ЗСУ, і військові експерти відзначали, що існуючих систем недостатньо, щоб надійно закрити небо над країною. Для цього необхідно не менше 13 батарей.

Скільки ракет накопичила Росія - що повідомлялося

Нагадаємо, у Повітряних силах ЗСУ заявили, що Росія могла накопичити 800 високоточних ракет за останні вісім місяців:

"Два з половиною місяці тому ГУР нам повідомляло про 600 ракет і про те, що приблизна виробнича потужність - 100 ракет на місяць... "Калібри" були, "Іскандер-К", але не було Х-101, Х-555 за цей час. Імовірно, противник накопичив, сумарно - 800".

Вас також можуть зацікавити новини: