МіГ-31К може запускати ракети "Кинджал" / скріншот

Білоруські військовослужбовці одного з підрозділів 120-ї окремої гвардійської механізованої бригади днями вирушили до Росії на курс бойової підготовки на аеродром базування винищувачів МіГ-31К.

Як пише моніторингова група "Беларускі Гаюн", військових відвезли на авіабазу "Саваслейка" (Нижегородська область РФ). Повідомляється, що там розташована філія 4-го Державного центру підготовки авіаційного персоналу та військових випробувань Міноборони РФ.

"Цікаво й те, що саме у "Саваслейці" базуються МіГ-31К ВКС РФ, які відлітали туди з "Мачулищей" у 2022 та 2023 роках", - нагадується у повідомленні.

Відео дня

Також повідомляється, що білоруські військові вилетіли у Росію вранці 31 серпня з аеродрому "Мачулищі" на Іл-76МД Збройних сил. Літак приземлився на аеродромі "Кубинка" (Московська область РФ), і вже звідти борт відправився на авіабазу "Саваслейка".

Військові навчання в Білорусі - що повідомлялося

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що нещодавно до Білорусі прибув ешелон Збройних сил Російської Федерації. Війська нібито повинні взяти участь у навчаннях Організації Договору про колективну безпеку.

"Вони приїхали в Білорусь для участі в спільних навчаннях з силами оперативного реагування ОДКБ "Взаємодія-2023", які пройдуть в Білорусі з 1 по 6 вересня", - говорилося в повідомленні "Беларускі Гаюн".

Вас також можуть зацікавити новини: