Подоляк не стримав емоції у прямому ефірі / фото УНІАН

Заява голови канцелярії НАТО Стіана Йенсена про здачу частини територій України Росії в обмін на членство в Альянсі не невинне, воно може призвести до великої трагедії, заявив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк, не стримуючи емоції у прямому ефірі.

"На жаль, це не невинна заява, це слова, які не випадково вирвалися. Мене дуже напружує, а що значить "людина вибачилася"? Він по суті практично відкрито сказав, що ця війна повинна завершитися програшем України. І після цього виходить і каже: "Ну, вибачте, я тут трошки помилився", - розлютився Подоляк.

За його словами, незважаючи на проросійське лобі, з 2014 року Росії не вдавалося юридично зафіксувати окуповані українські території.

"І зараз ця людина навмисне виходить і прямо говорить: "Давайте юридично зафіксуємо за Росією поцуплені території, рясно политі кров'ю українців". Вас влаштовує, що ця людина вибачається і робить вигляд: "Ні, ми тут пожартували, ми випадково"...? Набагато небезпечніше насправді це все виглядає", - вважає радник голови ОПУ.

Як додав Подоляк, заява Йенсена показала Росії, що на Заході є така думка - що Україну можна дотиснути, знизити інтенсивність війни, перетворивши її на затяжний конфлікт.

"Це не невинна заява, це заява, яка може призвести до великої трагедії", - заявив він.

Скандальна заява про здачу територій України - реакція Столтенберга

Як писав УНІАН, генсек НАТО Єнс Столтенберг прокоментував скандал з головою його канцелярії про можливість обміну українських територій на членство в Альянсі.

Зокрема, він підкреслив, що тільки Україна вирішує, коли є умови для приєднання до будь-яких переговорів і яке рішення є прийнятним. За його словами, роль НАТО полягає в підтримці України.

Вас також можуть зацікавити новини: