Російські пілоти відповідатимуть за удари по Україні, переконаний Жданов / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що російські льотчики, які запускають ракети по Україні, не зможуть уникнути відповідальності за удари і руйнування інфраструктури, заявивши, що вони не знали, куди били, оскільки координати цілей вводили не вони. У пілотів все прописано в польотному завданні.

"Вони цього не можуть сказати, тому що в польотному завданні вказується все, включаючи і район цілей, по яких вони будуть проводити пуски. Чому це вказується? Тому що вони повинні точно вийти в район скидання або пуску ракет і лягти на правильний пуск", – пояснив Жданов під час ефіру в YouTube.

За словами експерта, в польотному завданні розраховано, звідки починається маршрут і де він закінчується. 

Відео дня

"Пілоти це все знають. Їм це все доводиться в польотному завданні. Тож відмазатися не вийде ніяк для цих льотчиків. Будуть нести вони кримінальну відповідальність як військові злочинці, тому що більшість об'єктів для крилатих ракет, відсотків 90 об'єктів ураження для крилатих ракет – це цивільні об'єкти, які не мають до військових жодного відношення", – резюмував Жданов.

Війна в Україні: роль авіації РФ

У перші дні повномасштабного вторгнення в Україну російські бойові літаки залітали вглиб українських міст для атак по житлових будинках та інших об'єктах. З плином часу українська ППО стала все частіше їх збивати. Тому, як зазначають фахівці, зараз літаки РФ не залітають вглиб України і навіть рідко перетинають лінію фронту.

За більш ніж рік повномасштабної війни в Україні знищили 304 російські літаки. Так, 8 березня в районі Бахмута українські нацгвардійці з ПЗРК "Перун" збили ворожий Су-25.

Раніше в ЗМІ обговорювалася інформація про те, що Росія стягує до українського кордону велику кількість авіації. Представник Головного управління розвідки МО України Андрій Черняк зазначив, що йдеться про визначену кількість штурмової авіації. Ці літаки ворог буде використовувати на найважливіших напрямках.

Вас також можуть зацікавити новини: