Жданов вважає головним зупинити рух мостом / RoksolanaToday & Крим

Зруйнувати Кримський міст сьогодні дуже важко, для цього потрібна потужна зброя. З цим, ймовірно, можуть впоратися ракети ATACMS.

Таку думку висловив під час ефіру з Марком Фейгіним військовий експерт Олег Жданов.

"Не обов'язково обвалювати головний проліт. Не треба руйнувати міст. Там дуже багато маленьких прольотів, які починаються прямо від берегової лінії. Або хоча б стик моста. Головне - перекрити його в плані моста, щоб він припинив виконувати функції артерії. І тоді півострів Крим перетворюється на глухий кут. Якщо успішна контрнаступальна операція (ЗСУ, - УНІАН), то для російських військ немає сенсу відступати до Криму. Якщо вони будуть розуміти, що це глухий кут, то їм вигідніше відступати на Маріуполь, Новоазовськ і далі в Ростовську область, на Шахтинськ", - пояснив він.

Відео дня

За словами Жданова, важливо перекрити рух мостом як автомобілів, так і поїздів. Далі, додав він, слід продовжити знищення військової інфраструктури. Це перетворить півострів на демілітаризовану зону.

"Тому питання входження військ до Криму на сьогодні стає все більш реалістичним", - констатував він.

Раніше шведський економіст, старший науковий співробітник Atlantic Council Андерс Ослунд заявив, що Україні зараз необхідно завдати удару по Кримському мосту, щоб змусити російських окупантів покинути півострів.

До цього радник ОПУ Олексій Арестович закликав забути про знищення Кримського мосту.