Якби не запаси радянських "стволів" і снарядів з патронами, українцям було б зараз вкрай сумно, каже волонтер / фото УНІАН

Волонтер, засновник волонтерського руху "Повернись живим" Віталій Дейнега повідомив, що у Збройних Силах України нині, як і в 2014 році, понад 90% озброєння — радянське.

Наявність у ЗСУ радянського озброєння — це добре, тому що зброя — це дуже дорого, і нашій країні на неї просто не вистачило б військового бюджету, розповів активіст під час чату на "Главреді".

Читайте такожМіноборони планує збільшити закупівлю нового озброєння - Полторак

Відео дня

За його словами, якщо б не запаси радянських "стволів" і снарядів з патронами, українцям було б зараз вкрай сумно.

"Різниця між 2014 роком і зараз полягає в кількості відновленої броне- та колісної техніки. Ми поступово насичуємо нею армію до необхідного рівня. І це дуже добре", — зазначив Дейнега.

Волонтер вважає, що передача США Україні протитанкових ракетних комплексів "Джавелін"— це, у першу чергу, політичний крок, й українські політики вдало використали його для піару. "У принципі, це не так і погано. Якщо кожен політик принесе в армію по "Джавеліну" і на цьому попіариться, армія не буде сильно проти", — заявив він.

Як повідомляв УНІАН, Україна в 2019 році випробує нові зразки зброї, зокрема, почнуться випробування вітчизняного переносного зенітно-ракетного комплексу (ПЗРК) "Колібрі".