Степан Полторак / REUTERS

У 2014-2019 роках до лав Збройних сил України поставлено понад 11,9 тис. зразків озброєння та військової техніки й близько 1,4 млн одиниць засобів ураження.

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак під час засідання Комітету реформ Міноборони та ЗСУ, повідомляє прес-служба відомства.

Читайте такожВ Україні почали серійну модернізацію танків Т-64 (фото, відео)

Відео дня

За його словам, окрім того, прийнято на озброєння 120 зразків, відновлено справність понад 12 тис. одиниць ОВТ, було вжито заходів щодо освоєння виробництва ракет і боєприпасів на національних підприємствах, затверджена Програма ракетобудування.

Також, зазначив Полторак, завершується випробування реактивного комплексу "Вільха", вжито комплекс заходів щодо посилення сил і засобів ППО, у тому числі, зенітно-ракетного прикриття, впроваджується нова система логістики.

Міністр наголосив, що за ці роки від іноземних партнерів, передусім від Сполучених Штатів Америки, було отримано матеріально-технічної допомоги на суму понад 360 млн доларів. Також Міноборони набуло повноважень щодо закупівлі озброєнь за імпортом у іноземних партнерів.

Крім того, Полторак повідомив про розробку концепції та введення в дію тимчасової настанови з логістичного забезпечення, проведення ключових заходів щодо створення єдиної ефективної системи логістичного забезпечення сил оборони, формування та набуття спроможностей Командуванням сил логістики та Головним управлінням логістики.

«Зараз триває експеримент з логістичного забезпечення за принципами НАТО, удосконалено систему речового забезпечення, запроваджено 17 стандартів НАТО, введено понад 100 нових предметів речового майна та уточнено норми забезпечення», - констатував міністр оборони.

Говорячи про реформу системи харчування ЗС України, Полторак наголосив, що нині у ЗСУ здійснено перехід 73 військових частин на нову систему продовольчого забезпечення із застосуванням каталогу продуктів харчування.