Місце, де був знайдений отруєний екс-шпигун Скрипаль / REUTERS

Колишній агент КДБ Борис Карпічков, який живе в еміграції у Новій Зеландії, заявив про погрози на свою адресу, отриманих за місяць до отруєння колишнього полковника ГРУ Росії Сергія Скрипаля.

За словами Карпічкова, йому повідомили про те, що він сам і Скрипаль стануть об'єктами нападу, пише Радіо Свобода.

Колишній співробітник КДБ зазначив, що отримав інформацію від надійного джерела в російських спецслужбах, однак не вважав загрози серйозними, так як отримував їх і раніше. Карпічков підкреслив, що не був знайомий із Скрипалем. Відповідальність за його отруєння, він поклав на російські спецслужби.

Відео дня

Читайте такожБританія в ООН: Росія відповідає за отруєння Скрипаля і створення загрози мирним жителям Солсбері

В інтерв'ю виданню New Zealand Herald Карпічков розповів про напад на нього в Новій Зеландії. Інцидент стався в 2007 році. Тоді невідомий кинув Карпічкову в обличчя порошок. За словами Карпічкова, після цього він відчув себе недобре. Пізніше лікар діагностував у нього грип. Карпічков стверджує, що пізніше у нього випало все волосся і він схуд на 30 кілограмів.

Поліція Нової Зеландії почала перевірку. Там підтвердили, що з 2006 по 2007 рік Карпічков, дійсно, знаходився в країні.

Карпічков був російським шпигуном в Латвії. У 1995 році він став передавати інформацію латвійській владі. У 1998 році колишнього співробітника КДБ розкрили і він втік у Лондон. За словами Карпічкова, в 2006 році йому погрожували, і він поїхав до Нової Зеландії.

Як повідомляв УНІАН, Скрипаля і його доньку Юлію знайшли 4 березня в непритомному стані на лавці в парку міста Солсбері на півдні країни. 66-річний Сергій Скрипаль і його 33-річна дочка Юлія знаходяться в лікарні в критичному, але стабільному" стані. Також у важкому стані перебуває працівник поліції, який першим намагався надати їм допомогу.