Президент США Дональд Трамп / фото УНІАН

Президент США Дональд Трамп заявив, що США ліквідували одного з можливих організаторів спроби підриву американського есмінця "Коул" в 2000 році.

Жертвами нападу тоді стали 17 американських моряків, пише Голос Америки.

"Наші чудові військові здійснили правосуддя від імені загиблих і поранених героїв в результаті боягузливою атаки на корабель "Коул". Ми тільки що вбили лідера цієї атаки Джамаля аль-Бадаві", – написав Трамп у Twitter, зазначивши, що боротьба США проти "Аль-Каїди" буде продовжуватися. "Ми ніколи не припинимо боротьбу проти радикального ісламістського тероризму!", - додав він.

Відео дня

Кілька днів тому представники американських військових заявили, що завданий у вівторок точковий повітряний удар США в єменській провінції Маріб був спрямований проти аль-Бадаві. Він був одним із шести членів "Аль-Каїди", визнаним винним в організації вибуху, і перебував у списку найбільш розшукуваних терористів, що укладається ФБР.

Читайте такожBusiness Insider: "Аль-Каїді" вдалось роками воювати зі США завдяки здатності укладати союзи

Представник Центрального командування збройних сил США капітан ВМС Білл Урбан заявив, що військові все ще оцінюють результати удару, але Трамп уже підтвердив знищення аль-Бадаві.

17 американських моряків з есмінця "Коул" загинули в результаті атаки смертника в порту Адена в жовтні 2000 року. Десятки інших моряків отримали поранення. Відповідальність за вибух взяла на себе "Аль-Каїда".

Єменська влада заарештувала аль-Бадаві в 2000 році, але він втік з в'язниці в 2003 році, був знову схоплений в 2004-му і знову втік у 2006 році.

Аль-Бадаві були пред'явлені звинувачення в тероризмі з 50 пунктів, включаючи вбивства громадян США і вбивства американського військового персоналу. Окрім причетності до спроби підриву есмінця "Коул", його звинуватили у спробі атакувати корабель ВМС США в січні 2000 року.

Раніше повідомлялося, що Держдепартамент США оголосив про підвищення в два рази нагороди за інформацію, яка може привести до виявлення двох ключових ватажків "Аль-Каїди".