/ Siim Lõvi

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Минуло шість місяців з часу викрадення спецслужбами Росії на території Естонії офіцера Естона Кохвера з порушенням міжнародного права. Як і раніше, він незаконно утримується у в’язниці Лефортово в Москві. Кохверу не була надана адекватна юридична допомога, він був позбавлений права справедливого судового розгляду і йому було наказано пройти необґрунтоване психіатричне обстеження, результати якого залишаються невідомими», – заявили сьогодні у Європейській службі зовнішніх дій.

«Незважаючи на неодноразові прохання, російська влада не спромоглася вирішити цю проблему, тож ЄС закликає до негайного звільнення Кохвера і його безпечного повернення до Естонії», – додають у відомстві.

Відео дня

Читайте такожРосія викрала співробітника естонської спецслужби

Генеральний директор естонського Агентства внутрішньої безпеки Арнольд Сінсалу раніше заявляв, що під час незаконного викрадення офіцера спецслужби Естонії було застосовано насильство, було порушено кримінальну справу за звинуваченням у викраденні та незаконному перетині державного кордону.

Москва заявляє, що Естон Кохвер був затриманий на російській території. Російська сторона заявляє, що Естон Кохвер був затриманий на території Псковської області Росії в момент, коли здійснював «агентурну операцію».