Без електрики залишилися Аргентина та Уругвай / фото УНІАН

У неділю, 16 червня, несправність електромережі призвела до масового відключення електроенергії на всій території Аргентини та Уругваю.

Читайте такожУ Венесуелі втретє стався масштабний блекаут (фоторепортаж)

"Масштабний збій в системі електричних з'єднань залишив всю Аргентину і Уругвай без електроенергії", – повідомив електропостачальник Edesur.

Відео дня

Як пише агентство ВВС, відключення електрики зачепило також деякі райони Бразилії та Парагваю.

За даними аргентинських ЗМІ, блекаут стався після 07:00 за місцевим часом, в результаті чого було зупинено рух поїздів. Також відбулися збої в роботі інших видів транспорту.

Зазначимо, що сукупне населення Аргентини і Уругваю становить близько 48 млн осіб.

Міністр енергетики Аргентини Густаво Лопетегі заявив, що причини збою системи незрозумілі. Він запевнив, що в деяких частинах країни відновлена подача електроенергії, але додав, що процес може зайняти кілька годин.Серед постраждалих провінцій в Аргентині були Санта-Фе, Сан-Луїс, Формоза, Ла-Ріоха, Чубут, Кордова і Мендоса.

У деяких прибережних областях Уругваю енергопостачання було відновлено. Через кілька годин після блекауту аргентинська компанія Edusur повідомила, що почалася подача електроенергії в об'єднану енергосистему Буенос-Айреса. Процес нормалізації займе кілька годин.