Ілюстрація / REUTERS

У Міністерстві юстиції США вивчили стенограму розмови Трампа з Зеленським і не знайшли в ній порушень.

Про це повідомляє видання The Hill.

В Мін'юсті почали вивчати стенограму, так як раніше отримали інформацію про те, що розмова може містити порушення Трампом федерального закону про фінансування передвиборних компаній.

Відео дня

Читайте такожРозмова Трампа із Зеленським підтверджує необхідність імпічменту — спікер Палати представників США

У міністерстві зазначають, що стенограма підтверджує, що президент США просив Зеленського провести розслідування в відношенні сина колишнього віце-президента США Джо Байдена. Але в розмові немає ознак, що Трамп тиснув на президента України і змушував його піти на цей крок.

Як повідомляв УНІАН, в оприлюдненій стенограмі телефонної розмови йдеться про те, що Трамп просив Зеленського вивчити справу проти сина колишнього віце-президента США Джозефа Байдена Хантера Байдена.

«Інша справа, щодо якої точиться багато розмов, - це син Байдена, що Байден зупинив судове переслідування, і багато людей бажають дізнатися про це. Тож, усе можливе, що ви зробите з генеральним прокурором, буде чудово. Байден ходив навколо і вихвалявся, що він зупинив судове переслідування. Тож, якщо ви зможете подивитися на це... Це звучить жахливо для мене», - йдеться у стенограмі.

При цьому Зеленський нібито пообіцяв, що після призначення в Україні нового генерального прокурора, ця справа буде вивчена, і що офіційний Київ буде працювати над цим розслідуванням.