У список внесли одну компанію, трьох осіб і п'ять суден / Kremlin.ru

Сполучені Штати Америки посилили санкції проти компаній і осіб з Російської Федерації через підтримку режиму президента Башара аль-Асада у Сирії.

Про це йдеться у заяві на сайті Департаменту казначейства США (Міністерства фінансів).

Читайте такожСенатор США пропонує визнати Росію спонсором тероризму

Відео дня

Зокрема, санкції запроваджені через доставку авіапалива Збройним силам Російської Федерації у Сирії, які підтримують режим президента Башара аль-Асада. Паливо доставлялося в обхід раніше запроваджених обмежувальних заходів.

"Сьогодні Управління з контролю за іноземними активами Державного казначейства Сполучених Штатів Америки внесло у список одну компанію, трьох осіб та п'ять суден, що причетні до схеми уникнення дотримання санкцій через сприяння доставці пального для реактивних літаків російським силам, які діють у Сирії", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, обмежувальні заходи застосовані проти заступника генерального директора з юридичного супроводу ПАТ «Совфрахт» Ільї Логінова, директора дирекції з морських перевезень ПАТ «Совфрахт» Івана Окорокова та першого заступника генерального директора ПАТ «Совфрахт» Карена Степаньяна.

Також під санкції потрапило ТОВ «Марітайм Ассистанс» і п'ять суден.

Крім того, сказано, що транспортна компанія «Совфрахт-Совмортранс» та її дочірня компанія «Совфрахт» ще у вересні 2016 року були внесені у санкційний список за діяльність в окупованому Росією Криму. У 2016-2017 роках ця компанія приховувала постачання палива у Сирію, залучивши московську компанію ТОВ «Марітайм Ассистанс».