Ілюстрація / REUTERS

Республіка Північна Македонія проведе дострокові парламентські вибори 12 квітня 2020 року.

Про це в неділю, 20 жовтня, повідомив прем'єр-міністр країни Зоран Заєв за підсумками консультацій з провідними політичними силами країни, передає dw.com.

Заява Заєва сталася невдовзі після, як Франція, Нідерланди і Данія заблокували рішення Брюсселя почати переговори про вступ до ЄС з Македонією і Албанією.

Відео дня

Прем'єр у відповідь повідомив, що хоче, щоб подальший курс Скоп'є визначили виборці.

Читайте такожЄвропарламент на місяць відклав початок роботи нової Єврокомісії - ЗМІ

Соціал-демократичний союз Македонії, головою якого є Заєв, наполягав, щоб вибори відбулися вже в кінці грудня, однак пізніше погодився з вимогами опозиції дозволити технічному уряду взяти на себе підготовку до голосування. Ці функції будуть покладені на технічний кабінет 3 січня, уточнив Заєв.

Міністри закордонних справ Франції, Нідерландів і Данії вважають, що реформи правової системи та адміністративного управління в Північній Македонії та Албанії проведені в недостатньому обсязі.

Єврокомісія і, зокрема, Німеччина, виступали за початок переговорів про вступ. Прихильники переговорного процесу посилалися на висновок Єврокомісії, згідно з яким Албанія і Північна Македонія виконали умови, висунуті ЄС. Початок консультацій вже був їм обіцяний.