У Чилі вже тиждень тривають протести, які викликані підвищенням цін на громадський транспорт. У години пік ціна проїзних квитків в метро зросла з 800 до 830 песо ($1,17).

Спочатку чилійці проводили мирні акції, однак 18 жовтня вони переросли в зіткнення з правоохоронцями. Демонстранти розгромили кілька станцій метрополітену в Сантьяго. Також почали підпалювати автобуси та будівлі.

Читайте такожУ Чилі – протести через підвищення вартості метро, оголошено надзвичайний стан (фото)

Через масові демонстрацій загинуло вже 8 людей. Раніше повідомлялося про три жертви, а нещодавно з'явилася інформація про ще 5 померлих. Пожежники сказали, що п'ять людей загинули на швейній фабриці, спаленій демонстрантами у північному передмісті Сантьяго.

Для боротьби з протестуючими влада Чилі мобілізувала армію та оголосила надзвичайний стан. Війська патрулюють вулиці чилійської столиці. Центральна магістраль перекрита танками, щоб не допустити нових зіткнень.

Раніше президент Чилі Себастьян Піньєра призупинив зростання тарифів на метро, яке й спричинило початок протестів, але заворушення тривають, попри цю заяву.

Це – наймасштабніші за кілька років заворушення в Чилі, яка вважається однією з найстабільніших країн Латинської Америки.

Як повідомляв УНІАН, у Каталонії не вщухають масові акції протесту. В п'ятницю, 18 жовтня, в центральній частині Барселони, за оцінками міської поліції, зібралися більш ніж 500 тисяч демонстрантів.