Директор Siemens зустрічався з Путіним в розпал скандалу між ФРН і Росією / Kremlin.ru

Що ще повинен зробити Володимир Путін, щоб президент Siemens Джо Кезер більше не подавав йому руку? В розпал найбільшої за останні роки політичної кризи між Берліном і Москвою російський президент прийняв у себе 22 керівників німецьких компаній. В перших радах опинився саме Кезер.

Оскільки він давній знайомий російського автократа, йому дозволили сісти просто по ліву руку від нього, - пише німецьке видання Bild.

«В той час, як німецькі бізнесмени за чашкою чаю зачаровано слухали задуми Путіна, органи безпеки їхньої батьківщини захищалися від російського державного терору», - йдеться в статті.

Відео дня

Читайте такожМеркель пояснила видворення російських дипломатів із Німеччини

Минулого тижня Генеральна прокуратура ФРН взялася за розслідування проти громадянина Росії, якого підозрюють у вбивстві громадянина Грузії в парку посеред Берліна. Дуже вірогідно, що він зробив за наказом Кремля. Підозрюваного схопили майже на гарячому. Тепер його перевели з в’язниці в Моабіті у відділ строгого режиму в Тегелі. Це було зроблено через страхи німецької розвідки, що уряд Росії може спробувати вбити кілера, поки він почав говорити.

Але на зустрічі німецьких бізнесменів з Путіним ніхто навіть не згадав про це й не критикував режим, який скоює вбивства по всій Європі. Власник кондитерської фірми Германн Бюльбекер пояснив, що це питання не можна було підняти через відсутність на зустрічі політичних представників Німеччини.

«Компанії не повинні суперечити політиці своєї країни», - наголосив експерт з закордонних справ Джем Оздемір.

Читайте такожDie Welt: Україна може "врятувати" відносини ФРН і Росії після вбивства чеченця

А зовнішньополітичний експерт партії ХДС Норберт Реттген застеріг: якщо вина Росії у вбивстві в центрі Берліну буде доведена, це буде означати, що Кремль «перетнув червону лінію». Видання також нагадує, що компанія Siemens й раніше опинялася в центрі уваги через порушення санкцій ЄС. Зокрема, вона доставила газові турбіни в окупований український Крим.