Иллюстрация REUTERS

Сполучені Штати Америки та Великобританія виступили проти виведення своїх військ з Іраку після вбивства іранського генерала Касема Сулеймані.

Як повідомив "Голос Америки", британський уряд закликає Ірак дозволити британським військам залишатися в цій країні на тлі вимог про виведення іноземних сил. Усього Британія має в Іраку від 400 до 500 військових, у той час як військовослужбовців США там нараховують понад 5 тисяч.

У Лондоні кажуть, що головна роль британських військових в Іраку зараз полягає не у бойових діях, а у навчанні та оснащенні іракських та курдських сил безпеки.

Відео дня

У свою чергу, американський міністр оборони Марк Еспер наголосив, що США не планують виводити свої війська з Іраку і назвав помилкою оприлюднений лист чільного військового командувача, що дав підстави для припущень про виведення. "Не було жодного рішення виходити з Іраку. Не було рішення виходити і не було подано планів про вихід", - сказав Еспер.

Читайте такожСША відправили ближче до Ірану свої стратегічні бомбардувальники

Підставою для суперечливих повідомлень став оприлюднений у понеділок у Twitter лист на адресу іракського уряду від американського командувача в Іраку. У тому листі сказано, що США поважають “рішення Іраку про виведення”, і що американські військові “упродовж наступних днів і тижнів будуть переміщатися для того, щоб бути готовими для просування далі”.

Як повідомляв УНІАН, частково вивести свої війська з Іраку планують Німеччина та Словаччина

Нагадаємо, в ніч на 3 січня американські військові поблизу аеропорту Багдада за вказівкою Трампа ракетним ударом вбили іранського генерала Касема Сулеймані. Прем'єр Іраку назвав такі дії США порушенням суверенітету країни. Сьогодні стало відомо, що парламент Ірану проголосував за визнання армії США і Пентагону терористичними організаціями.