В Румунії посилють карантин / Ілюстрація REUTERS

Президент Румунії Клаус Йоганніс заявив, що влада залучить військових, щоб допомогти ввести «тотальний карантин» для уповільнення поширення коронаврусу на тлі різкого зростання кількості зафіксованих випадків.

Читайте такожУ Румунії зафіксовано першу смерть від коронавірусу

Як повідомляє "Радіо Свобода", на сьогодні в Румунії підтверджено 186 нових випадків захворюваності на COVID-19 при загальній чисельності у 762, зафіксовано 8 смертей.

Відео дня

З 25 березня людям буде дозволено виходити з дому лише для того, щоб купити їжу або ліки, піти на роботу або у випадку виникнення надзвичайних ситуацій. Тим, кому за 65 років, повністю заборонено залишати свої помешкання.

За людьми на карантині вестимуть онлайн-спостереження, сказав Йоганніс, втім не уточнив, яким чином це відбуватиметься.

«Обмеження, дорогі румуни, вступлять в силу із завтрашнього дня», – звернувся Йоганніс до громадян.

Президент оголосив у країні 30-денний надзвичайний стан ще 16 березня.

Сотні румунів в Бухаресті та інших містах цими вихідними переважно ігнорували вказівки влади і скористалися теплою погодою, щоб прогулятися в парках чи влаштувати пікніки в лісі.

Десятки тисяч румунських емігрантів повернулися минулого тижня з Італії та Іспанії (країн Європи, які найбільше постраждали від пандемії коронавірусу), що спричинило значний тиск на і без того перевантажену соціальну та медичну сфери Румунії.

Читайте також: