flickr.com/41542296@N05

Депутат законодавчих зборів Санкт-Петербурга від фракції «Єдина Росія» Віталій Мілонов направив звернення керівнику Федерального агентства з туризму (Ростуризм) Олегу Сафонову c пропозицією розробити правила поведінки російських туристів за кордоном — для кожного популярного напрямку (країни) окремо, пишуть "Известия".

На думку Мілонова, росіяни не повинні своєю поведінкою дискредитувати образ Росії та її громадян, а тому мандрівникам варто відмовитися від «пінних вечірок» і «пияцтва на пляжах», жінкам же, за його словами, варто припинити ходити в купальниках у мусульманських країнах. Передбачається, що пам'ятки «про хорошу поведінку» будуть безкоштовно роздавати пасажирам у літаках і аеропортах.

Мілонов впевнений в тому, що росіяни, їдучи за кордон, часто забувають про норми пристойності і перед поїздкою не вивчають традиції іншої країни, через що нерідко потрапляють у безглузді, а іноді й небезпечні ситуації.

Відео дня

Читайте такожУ Росії пропонують "вирубити" Facebook через веселку

"Наші туристи зобов'язані знати, що нікому не подобаються нічні крики під вікнами готелів або скандування назви свого рідного міста", - підкреслює депутат.

Мілонов вважає, що у багатьох російських громадян немає правильного поняття про те, як треба відпочивати.

«Відпустка — це не узаконений двотижневий запій на березі моря. Співгромадяни не повинні втрачати людську подобу, впиваючись літрами алкоголюі влаштовуючи бійки на пляжі», — підкреслює він.

Заступник голови Федерального агентства з туризму Сергій Корнєєв, в свою чергу, заявив, що пропозиція депутата буде розглянута спільно з МЗС РФ.