REUTERS

Про це, як передає кореспондент «Ленти.ру», розповів його прес-секретар Дмитро Пєсков.

Він також не виключив зустрічі Путіна з Папою Римським Франциском в Нью-Йорку. «Двосторонні зустрічі опрацьовуються. Все відбувається в цейтноті. Зараз конкретно в графіку такої зустрічі немає», — уточнив представник Кремля.

Читайте такожЯкщо Путін знову не запізниться, то зустрінеться з Папою Франциском у Нью-Йорку

Відео дня

Зустріч Путіна та президента США Барака Обами «на полях» Генасамблеї, за словами Пєскова, поки не планується.

28 серпня Путін затвердив своїм розпорядженням склад делегації Російської Федерації для участі в роботі 70-й сесії Генасамблеї ООН, яка відбудеться наприкінці вересня в Нью-Йорку. У розкладі ювілейної сесії ООН заплановано відразу два виступи президента Росії: на саміті зі сталого розвитку і в програмі загальних дебатів у перший день роботи.

70 сесія Генеральної Асамблеї ООН розпочнеться 15 вересня. 25-27 вересня пройде саміт, на якому повинні бути прийняті глобальні цілі сталого розвитку на період до 2015 року. Вони прийдуть на зміну Цілям тисячоліття, прийнятих у 2000-м. 28 вересня відкриється загальнополітична дискусія, де зможуть виступити представники всіх 193 держав — членів ООН.

Путін виступав на відкритті Генасамблеї ООН у 2000, 2003 та 2005. На ювілейній 60-й сесії він закликав до реформування міжнародної організації і підвищенню ефективності її Радбезу. При цьому президент Росії також нагадав про небезпеку тероризму.