На скульптуре II века изображены следы стоп Будды и религиозные символы

Як повідомляє Російська служба Бі-бі-сі, буддійський пам'ятник був переданий владою Нью-Йорка заступнику глави пакистанської дипломатичної місії Ризвану Сайеду Шейху.

На скульптурі зображені сліди стоп Будди та релігійні символи. Кам'яна статуя датується II століттям нашої ери, воно знаходилося в долині Сват, звідки контрабандисти переправили його в США.

Японські торговці антикваріатом, які привезли скульптуру з Токіо в США, раніше визнали себе винними у володінні вкраденим майном.

Відео дня

Вартість античної скульптури організаторами аукціону в Нью-Йорку оцінювалася в 1 млн доларів, але незадовго до початку торгів вона була вилучена на вимогу міської прокуратури.

За словами Різвана Сайеда Шейха, скульптура є "важливим пам'ятником історії культури Пакистану". Планується, що до того як артефакт повернеться до Пакистану, він буде виставлений на експозиції в Нью-Йорку.

Читайте такожУ буддійському храмі в Пекіні з'явився робот-монах (фото)Як повідомляв УНІАН, Естонія поверне Україні старовинний меч. В ході огляду одного з вантажних автомобілів на кордоні з Росією митники виявили раритет. У водія, громадянина Білорусі не було дозволу на його транспортування. Як з'ясувалося, мечу близько тисячі років, а на аукціонах за нього можна виручити не менше 17 тисяч євро. В Естонію прилетить делегація з Міністерства культури України, яка 13 травня відвезе історичну знахідку в Київ. Спочатку Естонія збиралася віддати знахідку Росії, але пізніше було встановлено українське походження меча.